Mood House

Sebuah desain rumah kecil modern sederhana di perumahan kawasan timur Surabaya.

Desain ini mencoba untuk mengubah pola pikir umum. Di sebuah rumah, taman cenderung diletakkan pada sisi depan dan belakang.  Pada desain kali ini, taman dengan diletakkan pada sisi samping rumah. Dengan demikian, seluruh badan bangunan akan mendapatkan pencahayaan dan terang yang merata.

Cahaya yang masuk kemudian digubah menjadi puisi garis di dalam bangunan. garis demi garis, bergerak seiring dengan berjalannya matahari. Memberikan sense of time kepada penghuni rumah.

A simple modern house. Located at East Surabaya.

Design tried to alter common thought of housing garden. Common Surabaya’s housing tends to put garden at the end of the site. as a backyard. On this design, we try to put it on the sideway. In that case, every building’s wall will receive equal natural light.

Light that comes in, creates interior poem. line streaks as the pass by. Moving as the sun goes. Creating sense of time for the dweller inside.

@2012

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s